Zabezpeceni

Zabezpeceni

Odeslatod 031 v 26 Říj 2007, 15:52

Tak jsem se pokusil sezbirat nejake informace o zabezpeceni a udelat si obrazek o pripadne investici.
Poptal jsem vyrobu mrizi za ty hlinikove pruduchy. Jedna mriz vcetne montaze a dopravy by vysla na cca 3500,- bez DPH 19%. Nebyla by ale certifikovana jako bezpecnostni mriz. Byla by svarena asi z 12-14 mm kulatiny s nejakym ochrannym naterem...
Dale jsem poptaval i zabezpeceni jako takove, ale tam si asi budeme muset specifikovat, jak to vlastne budeme chtit zaridit.
1. si potrebujeme rozmyslet, zda chceme plne kontrolovat pohyb po garazi, tedy hlidani pruchodu a prujezdu
2. zda chceme mit dalkove ovladani, ci nejake (napr. cipove) ctecky
3. co vsechno a jak chceme zabezpecit
no a bude toho jeste vic.
T. Spalenka
031

Specifikace

Odeslatod 031 v 26 Říj 2007, 16:07

Pro predstavu prikladam k diskuzi jednoduchou specifikaci takoveho zabezpeceni. Je to samozrejme jen navrh, ale navrh se doplnuje lepe, nez neco vymyslet vcelku. Tim nechci rici, ze by jina kompletni myslenka nebyla dobra k posouzeni... Urcite ano. ;)
Takze tady je ma jednoducha specifikace:
Vstupy (4x dvere) a garážová vrata (1x) budou střeženy magnetickými kontakty zapojenými do systému EZS. Pomocí čteček instalovaných z obou stran vstupu(dveri)/vrat dojde k odblokování EZS jednotlivých dveří/vrat na dobu průchodu.Pokud projde někdo dveřmi bez použití čtečky dojde k poplachu-spustí sirény a zároveň GSM modul vyšle sms s identifikací poplachu na příslušných dveřích.Poplach lze zrušit pomocí čtečky nebo na klávesnici EZS. Doba trvání poplachu se automaticky zruší po nastaveném čase (1,2,5,10.......... minut).

Zabezpeceni pohybu pohybovymi cidly se mi vzhledem k otevrene strese nezda dobre, bojim se mnozstvi planych poplachu od ruznych zvirat, hlavne ptaku.
T. Spalenka
031

Re: Zabezpeceni

Odeslatod PaKo v 12 Lis 2007, 15:16

Nové informace ohledně nastavení dálkového ovládače:

V souladu s výsledkem setkání jsme kontaktovala paní Šmídovou s dotazem, zda je možno nastavit dálkové ovladače tak, aby bylo možno jejich pomocí garážové dveře i zavírat (jak známo, teď se dveře zavírají automaticky po určité době, která se nám zdá dlouhá). Paní Šmídová náš požadavek přijala, odkázala mne v dané záležitosti na pana Krále (domovníka). Tomu jsem náš požadavek přednesla. Protože firma, která garážová vrata dodala, sídlí podle pana Krále ve Vyškově a je tudíž těžko dosažitelná, vyrozuměla jsem, že záruční opravy a úpravy vrat (protože ta jsou stále v záruce) provádí jiná firma (která vrata ani nevyrobila ani nedodala). Pan Král se sejde s pověřeným pracovníkem a možnost přenastavení dveří s ním probere. Podle pana Krále je možné, že bude nutno vybrat od všech vlastníků dálkové ovladače a upravit jejich nastavení. O výsledku jednání s pracovníkem uvedené společnosti mne bude informovat. V závislosti na obtížnosti přenastavení vrat pak bude zřejmě nutno vyřešit otázku, zda tato služba bude provedena bezplatně (jednoduché a časově nenáročné) nebo zda bude nutno za přeprogramování zaplatit a popř. kolik by to stálo.
Až budu vědět nové informace, dám zase prostřednictvím tohoto fóra vědět. V případě zájmu, popř. pokud máte nějaký nápad či připomínku týkající se přenastavení dálkových ovládačů či jiný problém kolem garážových vrat, mne můžete kontaktovat i osobně (A21). Pavla
PaKo

Nezabezpeceny pristup do Garazi

Odeslatod 031 v 11 Úno 2008, 13:59

Minuly tyden jsem se trosku orosil. Pani reditelka z mistni skolky mi rekla, ze napis na vratech od garaze o cekani, dokud se vrata nezavrou, je nam tak trochu k nicemu. Ptal jsem se proc a odpovedi se mi dostalo. Za garazi ,jak jsou dva mrizovane pruduchy do nejspodnejsi casti garaze, je mozny vcelku snadny pristup. Staci pouze nadzdvihnout mriz, sklouznout se po tom bakelitu, kterym je to oblozene a jste v garazi. Pi. reditelka na to prisla tak, ze sledovala mistni vyrostky, kteri tropili nejake neplechy za panelakem v sousedstvi, a Ti najednou jako by se do zeme propadli. Ale nepropadli se do zeme, ale k nam do garaze. :cry:
Obavam se, ze bychom se meli zacit o svuj majetek trochu starat a dohodnout se na nejakem akceschopnem sdruzeni driv, nez bude pozde...
T. Spalenka
031

Odeslatod 054 v 11 Úno 2008, 17:26

Já souhlasím, už jsem tady psala, že bychom se měli sejít a to vzhledem k zabezpečení asi co nejdříve. Těžko se dostaví všichni, ale je třeba to řešit ......
054

Odeslatod yenda v 09 Črc 2009, 17:27

Dobrý den, chtěl bych znovu obnovit diskuzi týkající se zabezpečení garáží. Vzhledem k rostoucímu počtu krádeží a výskytům kradených aut řešíme nejvhodnější možné zabezpečení.

Máme již jednu nabídku kompletního elektronického a kamerového zabezpečení a chtěl bych tímto všechny majitele požádat o kotntakty nebo reference na společnosti zajišťující zabezpečení za účelem vytvoření dalších nabídek a výběru nejvhodnějšího řešení.

Obecné požadavky na zabezpečení, již dříve je zde částečně specifikoval p. Spálenka, zahrnují:
- přehledové kamery jednotlivých pater + kamera pro vjezd
- kódování pomocí čipu (venkovní sloupek u vjezdu, čtečka u dveří)
- automatické zakódování objektu při odchodu (po stanovené době)
- možnost uzavřít a nastavovat samostatné zóny na ústředně alarmu
- možnost řídit další prvky pomocí alarmu (vrata, osvětlení)
- možnost vyřadit jednotlivé konkrétní čipy při ztrátě
- protokol událostí na ústředně
- zálohování při výpadku proudu
- možnost připojení gsm/gprs modem
- digitální záznam ke kamerám na HDD
- možnost připojit více než pět kamer (pro možné budoucí rozšíření např. na 15)
- u ústředny pamět na min. 300 ovladačů
- zakódování konkrétních dveří na pořád
+ mříže a bezpečností dveře pro místnost, kde bude ústředna uložena (v
objektu)

Předpokládám, že daná firma bude ke stanovení nabídky potřebovat další informace a minimálně prohlídku objektu, kterou není problém zajistit. Pokud se chce někdo z vás aktivně zapojit do zabezpečení garáží, budeme jedině rádi.

Předem díky za jakékoliv připomínky, nápady nebo kontakty.
Jan Štrunc
yenda

Odeslatod 047 v 13 Črc 2009, 08:54

Myslím, že bychom měli začít poněkud střídměji, tedy větším fyzickým zabezpečením. Už jsem to sem jednou psal, myslím, že by se mělo udělat toto:
- Brano na všechny vstupní dveře
- Zkrácení doby zavírání vrat
- Mříže na "okna"

Pak teprve se můžeme bavit o kamerách, ale bez tohoto podle mě nemají kamery smysl... A třeba zjistíme, že takové zabezpečení stačí, a na kamery vůbec nedojde...
OF
047

Odeslatod yenda v 13 Črc 2009, 09:50

047 napsal:Myslím, že bychom měli začít poněkud střídměji, tedy větším fyzickým zabezpečením. Už jsem to sem jednou psal, myslím, že by se mělo udělat toto:
- Brano na všechny vstupní dveře
- Zkrácení doby zavírání vrat
- Mříže na "okna"

Pak teprve se můžeme bavit o kamerách, ale bez tohoto podle mě nemají kamery smysl... A třeba zjistíme, že takové zabezpečení stačí, a na kamery vůbec nedojde...

Zdravím,
- zavírání dveří snad není tak těžké, zatím jsem osobně neviděl, že by někdy zůstaly otevřené dveře...
- k době zavírání vrat - stačilo by, kdyby tam lidi po vjezdu a výjezdu počkali než se vrata zavřou, bohužel se tak neděje :(
- mříže na spodní okna jsou jistě nutné, jsou součástí nabídky kterou máme, ale mříže je možné realizovat až po opravě zajištění lamel ze strany Ekospolu. Bylo několikrát reklamováno a snad již bude realizováno.

Již v garážích proběhly úpravy - silnější oplechování dveří a zabezpečení pochozových mříží ve smeru na louku. Bohužel se krádeže objevily i po těchto úpravách, a nedošlo k poškození žádného zařízení (lamely, dveře, ...)

Je možné, že "nekalou" činnost provádí někdo z nájemníků nebo majitelů. Proto by bylo nejvhodnějším řešením monitoring vstupu a pohybu všech osob. Proto jsme se zaměřili na komplexnější typ zajištění. Doufám že co nejdříve zajistíme další nabídky a následně bychom je vyhodnotili a sešli se s majiteli a rozhodneme se co a jak dál...
Díky
yenda

Odeslatod 126 v 21 Črc 2009, 22:52

Již jsem svůj názor psal do vlákna o krádežích,
když se ale téma vrací sem, zopakuji a doplním.

V zásadě souhlasím s 047 a preferuji levné mechanické zabezpečení.

Pokud by se uvažovalo o kamerovém systému, hlavně ne žádnou "ekonomickou variantu".
Smysl mají jen systémy umožňující on-line dohled přes internet, vzdálené ukládání dat a osazené moderními citlivými kamerami zajišťujícími použitelný obrázek.
Nejlépe dálkově směrovatelné s optickým zoomem.
Myslím však, že pro takovou investici se momentálně nenalezne mezi vlastníky finanční podpora.
Šlo by o značnou sumu. Možná za pár let, technologie se neustále zlevňuje.

Investovat do přístupových čipů a klasického alarmu bez napojení na PCO bych vůbec nedoporučoval.
Objekt je příliš rozsáhlý, uživatelů mnoho a navíc se díky pronájmům často mění.
Důsledkem by bylo pravidelné opakování falešných poplachů a záměrných sabotáží.
Časem by na houkání a SMS stejně nikdo nereagoval.
Kombinace s PCO je již smysluplnější ale zase leze do peněz ( trvale se platí paušál + výjezdy ).

K tématu se vyjadřuji proto, že mám zkušenosti se správou několika podobných objektů.
Navíc jsem dříve v oblasti EZS podnikal a vývoj v oboru stále sleduji.
Elektronické zabezpečovací a monitorovací systémy mám jako svého koníčka.
Bohužel na něj nějak nemám moc času.
Pokud by byl případně zájem, mohu alespoň posoudit došlé nabídky.
Aktivně však do výběrového řízení se svými lidmi vstupovat nechci,
o nové zakázky tohoto druhu již nemáme nikdo zájem.
126

Odeslatod Scrow v 25 Črc 2009, 00:12

Dovolim se vlozit do diskuze a reagovat.

Ze je kvalitni mechanicke zabezpeceni nutnym zakladem, s tim snad souhlasi kazdy. Pokud bysme tim ale meli skoncit, tak je to podle me malo. Mechanicke zabezpeceni muze byt sebelepsi a staci klic, aby cela budova byla plne k dispozici. Neni sance zjistit ktery z klicu a kdy byl pouzit. A uz tu bylo receno, ze jedna z verzi je, ze do kradezi je zapojen prave "clovek s klicem". Snad neni potreba jit hned do extremu s dalkove ovladanymi kamerami se zoomem a napojenim systemu na "zasahovou jednotku". Jsou i levnejsi varianty, ktere zajisti slusne zabezpeceni odpovidajici povaze naseho garazoveho domu.
Scrow

Odeslatod 126 v 25 Črc 2009, 00:24

Obávám se, že takové systémy nebudou příliš pro náš objekt vhodné.
Důvody jsem vysvětlil výše.
126

Odeslatod G51 v 31 Črc 2009, 23:41

Zdravím,

já bych preferoval, aby každý vlastník garážového stání měl svůj identifikační kód - pro dálkové ovládání a pro vstup do budovy. Tím by jsme měli přehled nejenom o pohybu osob, ale i o činnosti správce nebo úklidové firmy. Informace o tom kdo a kdy vstoupil do budovy by byly monitorované. Tato informace by hodně pomohla.
Při mé variantě, kterou navrhuji musí každý ohlásit ztrátu klíče ve svém zájmu a jeho identifikační číslo by bylo vymazáno a při pokusu použití by vyvolalo poplach :)
G51

Odeslatod 126 v 02 Srp 2009, 11:06

Tak vyvolá polach, a co se stane?
Naběhne zásahová jednotka dobrovolných ozbrojených vlastníků?
Asi těžko.

A co různé zmatky kdy společně přijde skupinka oprávněných, někdo odjede svým autem, jiný neplánovaně s někým společně a další třeba sám později a v objektu se zdrží, aby si ve voze uklidil...
Systém který by byl dost inteligentní a dokázal rozlišovat takové stavy nepatří mezi běžný standard.
A cena tomu pak odpovídá.

Já bych tedy do radioaktivního uhlíku neinvestoval.
126

Odeslatod G51 v 02 Srp 2009, 18:43

Poplach jsem myslel, že po dobu dvou nebo více minut bude vyzvánět a potom se automaticky vypne. Tzn. pouze upozorní, zvukovým signálem, že se tam neoprávněná osoba dostává (pouze zastraší, ale je možné si najmou bezpečnostní agenturu).
Co se týká, že někdo odjede cizím autem. Nikdo by něměl nikoho pouštět do garážového stání (GS) ani ven. Jestli to tak děláte, tak se domnívám, že porušujete pravidla.
Jinak mám informace, že po zavedení tohoto systému v jiném GS přestaly krádeže.

Poznáma: Vlasy mě stály hrůzou, když mě informoval domovník, že za 1000 Kč mě nechá vyrobit náhradní ovladač. Tzn. jestli někdo ztratil ovladač potom zloděj má volný přístup do garážového stání o klíčích už vůbec nemluvím. :D
G51

Odeslatod 126 v 04 Srp 2009, 12:23

Manželka není cizí, soused který vlastní vedlejší stání také ne.
A to jsem psal o případech synchronních.
Je docela běžné, že uživatelé odcházejí a přicházejí v různých patrech a ani o sobě nevědí.

Cenově dostupné alarmy nedokážou evidovat kdo zůstává v objektu.
Takové systémy znají jen stav zajištěno a odjištěno a pamatují si kdo kdy odjistil a kdo kdy zajistil.
Myslíte, že je reálné aby každý před odchodem prošel celý objekt a kontroloval zda tam někdo nezůstal?

No a k té psychologii houkání tedy nevím.
Dnes to už žádného lupiče nerozhodí.
Je to podobný efekt jako polepení gáraží falešnými samolepkami, že je střežen agenturou.

Ale myslím, že téma stejně většinu vlastníků nezajímá, tak ho dejme k ledu.
126

Další

Zpět na Garáže 605