Náklady 2010

Náklady 2010

Odeslatod 126 v 16 Dub 2011, 19:13

Dnes jsem obdržel vyúčtování garážového stání za rok 2010.
K mému velikému údivu stále od firmy DaK.

Krom více-méně opodstatněných položek jako elektřina, úklid a pojištění jsou tam tyto dvě:

1. Provoz domu 142.233 Kč
2. Správní poplatek 284.572 Kč

Tedy dohromady cca. 427 tis.Kč za rok!
Chápu, že občas je potřeba vyměnit nějaká zářivka, opravit vrata, 1x ročně udělat vyúčtování a zaplatit daň z nemovitostí. I kdyby to vyšlo řekněme přes 100.000 Kč, čož pochybuji, za co vyhazujeme oknem těch 300.000Kč?
Od nákupu garáží jsme tak přišli hrubým odhadem o 1 milion Kč!

Já jsem dlouho nechtěl výbor příliš uhánět, vycházel jsem z toho, že jsou to i jejich peníze.
Ale všechno má své meze. K čemu je takový výbor, když na všechno ... z vysoka?
Proč již není správa zadaná jiné firmě, nebo třeba jen nějakému důchodci, co umí spočítat 1+1 a zavolat opraváře v případě, že např. dojde k poruše vrat?
Chcete snad tvrdit, že by to nikdo nebyl ochoten za rozumnou odměnu dělat?
Jak to, že např. v č.p. 604 jsme se s DaKem rozloučili a platíme nyní za podstatně lepší služby méně peněz?
Odpověď je na snadě, tam totiž výbor něco dělá!

Jaký máte názor ostatní spoluvlastníci?
Jsou Vám drobné 1 mil. Kč lhostejné a spokojíte se s odpovědí ve smyslu, že je to příliš komplikované aby se tak složitá operace, jako změna správce, dala stihnout za 3,5 roku?

A prosím ne reakci typu ať se toho ujmu sám.
Já v Boloňské nebydlím, mám to jako jednu z mnoha investic a ve věci mi jde jen o peníze :)
Je snad proto můj pohled nesprávný?
126

Re: Náklady 2010

Odeslatod pnovas v 19 Dub 2011, 21:45

Taky nechápu, proč má na starosti takovouhle jednoduchou stavbu DaK a platí se mu za to zlatý padáky. Co je potřeba spravovat v garážovém domě za 400tis? Oprava porouchaných vrat stojí minimum a ostatní (zářivky, vypínače,...) ještě méně. Je to o jednom člověku, který to zvládne za několikanásobně menší peníze, ale to by se muselo něco dělat. Je to stejné jako se zabezpečením, taky stále nic a stále platíme 500 měsíčně za to, že se tam bojíme parkovat. Prostě vyhozené peníze. Ohledně garážového domu jsem už skeptik, že by se nějaký problém v brzké době vyřešil.
pnovas

Re: Náklady 2010

Odeslatod 126 v 15 Kvě 2011, 15:34

Po mém příspěvku byla zveřejněna informace, že nová mandátní smlouva je již podepsaná.
Takže s radostí beru kritiku zpět a děkuji výboru za odvedenou práci.

Zároveň bych ale naše zástupce požádal, aby podobně důležité informace byly zveřejňovány pružněji.
Jak máme tušit, že se něco dotáhlo k úspěšnému konci?

Prosím též o stručné shrnutí důsledků podpisu smlouvy.
Tedy kolik přibližně ušetříme, jaká část se bude ukládat na budoucí investice a podobně.
Jistě nejsem sám koho to zajímá, tedy doufám.
126

Zpět na Garáže 605