Problém na střeše?

Re: Problém na střeše?

Odeslatod beanov v 01 Pro 2010, 13:54

Dobrý den, jsem spolumajitelkou střešního garážového stání a chtěla bych nově reagovat na téma zastřešení garáže a možného snížení měsíčního poplatku. Byla by nějaká možnost obdržet alespoň cenovou kalkulaci kolik by takové zastřešení mohlo stát? Co se týče snížení měsíčního poplatku, není jiná možnost než jednání s reklamkama? Měsíční poplatek mi přijde směšně vysoký za to, že se teď v období zimy na střeše ani parkovat nedá. Předem děkuji za odpověď.
beanov

Odeslatod yenda v 01 Pro 2010, 15:51

Dobrý den, jak již Vám bylo e-mailem sděleno, tak opakuji, že úklid sněhu před garážovým domem je letošní zimu zajištěn smluvně, střecha se odklízet nebude.

V případně zájmu je k dispozici hrablo, koště a je možné zapůjčit k odklizení svého stání.

Tak to bylo řešeno i minulou zimu - vzhledem k množství parkovaných aut. Úklid sněhu strojně by byl velmi nákladný a k tomu by rozhodně nestačila záloha (navíc každoměsíční naúčtovaný poplatek na úklid byl zrušen- viz předchozí příspěvek), ale ta je zúčtovatelná, tudíž se vrací.
Nákladnost spočívá zejména v nutnosti odstranění sněhu ze střechy, k čemuž však není možné použít těžkou techniku. Poplatek za garáž tedy nezahrnuje úklid střešního parkovacího prostoru.

Pravidelně budou pouze prosolovány odtokové kanály na střeše.

za zvolené zástupce gar. domu
Jan Štrunc
yenda

Odeslatod beanov v 17 Pro 2010, 02:24

Dobry den,
ano, odpoved v emailu jsem cetla a take pochopila. Moje otazka ale neni o uklidu stresniho stani, ale o zastreseni, jak se tu jiz resilo. Jak jsem jiz zminovala, je nejaka moznost obdrzet predbeznou celkovou kalkulaci kolik by takove zastreseni mohlo do budoucna stat? Co se tyce ceny, je moznost jednat s nekym jinym aby se cena snizila, nez-li s reklamnimi spolecnostmi?
Dekuji
beanov

Odeslatod 126 v 17 Pro 2010, 11:49

Nevím zda ještě někdo jiný, já jsem se ale věcí cca. před dvěma lety podrobně zabýval.
Náklady byly příliš vysoké, návratnost investice nezajímavá.
126

Odeslatod Michaela v 19 Pro 2010, 06:20

Získat cenovou nabídku na zastřešení, ale i cokoliv jiného, není žádná sranda a záležitost pár minut, proto nic v této oblasti nepodnikáme ani to není v našich silách. Jak je ve zprávě výše, už se to tu řešilo, ale investice není zrovna malá, navíc by to případně nešlo z peněz všech, ale jen od spoluvlastníků střešních stání. Ti koupili stání za o dost nižší částky než všichni ostatní v krytém stání, tak tito spoluvlastníci ani nemají zájem na tom, podílet se na financování zaštřešení.
Reklamky se již také neřeší, nebyl z jejich strany o náš objekt zájem.

beanov napsal:Dobry den,
ano, odpoved v emailu jsem cetla a take pochopila. Moje otazka ale neni o uklidu stresniho stani, ale o zastreseni, jak se tu jiz resilo. Jak jsem jiz zminovala, je nejaka moznost obdrzet predbeznou celkovou kalkulaci kolik by takove zastreseni mohlo do budoucna stat? Co se tyce ceny, je moznost jednat s nekym jinym aby se cena snizila, nez-li s reklamnimi spolecnostmi?
Dekuji
Michaela

Předchozí

Zpět na Garáže 605