Právní forma

Re: Právní forma

Odeslatod yenda v 24 Črc 2008, 15:01

Michaela napsal:Děkuji za úžasné shrnutí naší emailové komunikace, nesesumírovala bych to lépe.
Třetí človíček je v jednání, soukr. zprávou předběžně potvrdil svůj záměr stát se třetím zplnomocněným.

Zdravím, tak tím třetím "mušketýrem", který se přihlásil, jsem já. Doufám že budu plnohodnotným společníkem Michaele a Petrovi ...
yenda

Odeslatod 054 v 24 Črc 2008, 19:35

Děkuji všem třem budoucím zmocněncům, že jsou ochotni se věnovat garážovému domu. Odměna by nějaká měla být, ale nejsem právník, ale nějaký způsob určitě bude existovat.
Bohužel většina vlastníků žádný zájem o věc nemá a ani na fórum nechodí, tak nevím, jestli nevyvěsit na nástěnky nějaké vysvětlující info ohledně plných mocí.
Nepochopila jsem, jestli dostaneme nové plné moci se jmény zmocněnců nebo jaký bude další postup?
054

Odeslatod Michaela v 25 Črc 2008, 07:07

054 napsal:Děkuji všem třem budoucím zmocněncům, že jsou ochotni se věnovat garážovému domu. Odměna by nějaká měla být, ale nejsem právník, ale nějaký způsob určitě bude existovat.
Bohužel většina vlastníků žádný zájem o věc nemá a ani na fórum nechodí, tak nevím, jestli nevyvěsit na nástěnky nějaké vysvětlující info ohledně plných mocí.
Nepochopila jsem, jestli dostaneme nové plné moci se jmény zmocněnců nebo jaký bude další postup?

Postup by měl být následující:
Příští týden má pí.Šmídová dovolenou, v tomto týdnu právník připraví nové plné moci (které budou na konkrétní jména), my bychom je měli ještě doladit a další týden by je pí. Šmídová měla znovu rozeslat. Mezitím dostanou ti z Vás, kteří byli na první neoficiální schůzce, mailíka s vysvětlujícími info. Ještě zkusím pí. Šmídovou, ale nemyslím, že ona bude mít emailové adresy. Těmi totiž z kontaktů, které mám, rozhodně neoslovím většinu. Možná o prsa.
Michaela

Odeslatod Michaela v 28 Črc 2008, 13:59

V těchto dnech jste do svých emailových schránek obdrželi dopis vysvětlující situaci i plánovaný záměr, kterým celou situaci vyřešit.
Odpovědi na Vaše nejčastější dotazy :
navrhovaní zástupci jsou ze vchodů
Petr Fischer 604/K,Michaela Mikušová 604/J,Jan Štrunc 602/C
Plná moc Vám bude paní Šmídovou zaslána poštou, jako tomu bylo v případě první plné moci. Bude na již konkrétní jména a neměla by svým obsahem vzbuzovat nedůvěru či obavy z udělení plné moci dalším osobám (v našem případě 3 zástupci, mezi které se přihlásili výše uvedení).
Pokud máte jiné návrhy, připomínky či komentáře, prosím sdělte je nyní, když máme ještě možnost na obsah plných mocí dohlédnout. Až budou rozeslané, bude pozdě je chtít měnit.
Díky všem za spolupráci. ;)
Michaela

Odeslatod 031 v 31 Črc 2008, 11:18

Vsichni tri zastupci maji moji plnou podporu... Vsem jim predem diky...
T. Spalenka
031

Odeslatod 126 v 16 Srp 2008, 16:10

Zdravím, tuto neděli 17.8. v 19 hod bude setkání navržených zmocněnců se zástupci SVJ bytových domů v klubu Na Vartě. Pokusím se tam vysvětlit zásadní důležitost dostatečné šíře pravomocí zmocněnců pro další chod garáží.

Pokud má někdo další ze spolumajitelů 605 zájem, může se též zúčastnit. Svou přítomnost však prosím potvrďte zde na fóru. Rezervaci stolu zajišťovala Michaela a nevím tedy jak to bude s místem. V případě většího zájmu ( to bych tedy byl opravdu překvapený ;) ) bychom se mohli přesunout přímo do garáží.
Petr Fischer
126

Odeslatod yenda v 18 Srp 2008, 14:41

Během včerejšího setkání se zástupci SVJ jsme se domluvili na přibližných bodech plné moci a rozsahu pravomocí zplnomocněných zástupců. Pozice zplnomocněných vlastníků bude podobná jako v případě našich zástupců v SVJ.

Nyní bude připravena plná moc, která bude konzultována se zástupci SVJ a právníky, a následně rozeslána vlastníkům garážových stání.
Bližší informace budeme zveřejňovat zde na fóru...
yenda

Odeslatod Janapavl v 10 Říj 2008, 10:02

Ahoj,zdravim vsechny spoluvlastniky garazoveho domu.Jak jiste nekteri zaregistrovali, jeden ze zastupcu nam odpadl a objevily se dotazy zda jiz mame "nahradnika" takze pro informaci vsem, jsem tretim dobrovolnikem ktery se "upise" k teto krasne cinnosti :)) jsem z vchodu 602/D. momentalne pracujeme na presnem zneni plnych moci a mandatni smlouvy,blizsi informace se dozvite v nejblizsi dobe.... budu rada stejne jako mi dva "kolegove" pokud maximum spoluvlastniku bude mit zajem komunikovat a spolupracovat,tak abysme co nejrychleji vyresili nesrovnalosti a hlavne neumerne poplatky Dak....a rovnez zabezpeceni garazi apod... snad se nam to povede ke spokojenosti vsem. zdravim Jana Pavlova
Janapavl

Odeslatod 126 v 02 Úno 2009, 19:34

Tak se po delší době koukám na stav objektu bolo605 a žádný vývoj.
Nikdo již otázku efektivnější správy neřeší?

Mám ale hlavně poznámku k jiné věci.
Dnes jsem dořešil papírování se splacením hypotéky a s tím související výmaz zástavních práv bance.
A na výpisu KÚ vidím, že krom několika nových vlastníků je všude zástavní právo vedeno jako povinnost EKOSPOLU a.s..
To je myslím chyba, mělo by to být přepsané na jednotlivé dlužníky.
Ekospol již žádný podíl na nemovitosti nemá.
Nemůže to někdy v budoucnosti generovat problémy?
Např. až bude firma v likvidaci nebo na její aktiva vyhlášena exekuce?
Orientujete se tu někdo přesně v problematice?
126

Odeslatod 126 v 06 Bře 2009, 19:21

Zdravím a díky všem co připravili Dohodu spoluvlastníků.
Na setkání se určitě pokusím přijít a přidávám se k výzvě o maximální účast.

K textu dohody mám jedinou zcela zásadní připomínku.
Bod III.1. bych upravil následovně:

Správu objektu v době podpisu této dohody zajišťuje společnost D a K správa s.r.o., se sídlem...

Zástupci ustanovení podle bodu II. této dohody jsou oprávněni upravovat dodatky nebo ukončovat platné mandátní smlouvy a uzavírat nové mandátní smlouvy o správě tohoto objektu buď se stávajícím správcem, nebo správcem novým na základě výběrových řízení dle následujícího odstavce.

Veškeré návrhy změn stávající mandátní smlouvy nebo znění nových mandátních smluv, včetně výsledků výběrových řízení musí zástupci zveřejnit minimálně 30 dní před jejich podpisem na internetovém fóru objektu a vyvěsit ve společných prostorách objektu. Navržená změna pak může být zablokována projeveným nesouhlasem nadpoloviční většiny celkového počtu podílů.

Tolik navrhované znění.
Stávající text totiž reálně výměnu správce neumožňuje.
Důkazem je konečně nynější neutěšený stav.
JSEM ZÁSADNĚ PROTI ZACHOVÁNÍ BODU V PŮVODNÍM ZNĚNÍ !
Důsledkem by bylo zabetonování DaKu v objektu na věčné časy a nikdy jinak.
Nejsem právník, text je možné upravit.
Jde však o zachování podstaty.
Tedy pokud se zástupci rozhodnou přijmout evidentně lepší nabídku od konkutence,
aby nemuseli objíždět většinu pasivních vlastníků a škemrat o podpis.

Osobně bych klidně dal zástupcům i větší pravomoc.
Tento můj názor se ale nesetkal s pochopením na posledním setkání se zástupci SVJ.
Takže to respektuji.
Snad mne též nikdo nebude podezřívat ze snahy usulpovat pro zástupce přílišné pravomoci, když jsem se funkce zmocněnce sám vzdal.
Myslím, že navržená změna je v zájmu všech vlastníků.

Jakékoli konstruktivní připomínky jsou vítány.
Petr Fischer
126

Odeslatod 081 v 20 Bře 2009, 11:36

126 napsal:Zdravím a díky všem co připravili Dohodu spoluvlastníků.
Veškeré návrhy změn stávající mandátní smlouvy nebo znění nových mandátních smluv, včetně výsledků výběrových řízení musí zástupci zveřejnit minimálně 30 dní před jejich podpisem na internetovém fóru objektu a vyvěsit ve společných prostorách objektu. Navržená změna pak může být zablokována projeveným nesouhlasem nadpoloviční většiny celkového počtu podílů.

taky nejsem pravnik, ale pochopil jsem to tak, ze nasi zastupci budou mit pravomoc uzavirat smlouvy, ktere staci v predstihu oznamit stanovenym zpusobem.
pokud se navrh smlouvy nekomu nebude libit, tak bude muset vyskemrat podpisy od nadpolovicni vetsiny vlastniku stani.
081

Odeslatod 126 v 20 Bře 2009, 13:18

Ano tak to bylo myšleno.
Raději deleguji pravomoc Michaele a spol., tedy našim zástupcům,
než bych potvrdil družbu s DaKem, tedy cizím podnikatelským subjektem, na věčné časy.

Riziko zneužití od zmocněnců je minimální,
oproti tomu jistota trvání nevýhodných podmínek, v případě zachování stavu,
hraničí s hodnotou 100%.

Prosím všechny spoluvlastníky, zamyslete se nad tím!

Petr
126

Odeslatod yenda v 20 Bře 2009, 16:38

126 napsal: ... Stávající text totiž reálně výměnu správce neumožňuje. ...

Zdravím Petře,
s tímto tvrzením nesouhlasím - Odstavec III. bod 1 jen konstatuje, že "zmocněnci jsou oprávněni uzavřít novou mandátní smlouvu buď se stávajícím správcem, nebo správcem novým na základě VŘ"

Takže reálná možnost výměny správce tam je. Po pravdě však zatím nevidím důvod uzavírat smlouvu s někým jiným, jednak nebylo vyhlášeno VŘ a jednak nemáme plné moci. Navíc si myslím, že jako zmocněnci budeme DaKu šlapat po krku a hlídat to. Alespoň se o to pokusíme...

Udělejme nejdřív první důležitý krok, kterým jsou právě tyto plyné moc a pak se můžeme bavit co dál...

Jinak ke změne textu: musím tě zklamat, necháme to takto. V zaslané "Dohodě" je napsáno, že "nejméně 1 x za 2 roky se svolá shromáždění spoluvlastníků." Po dvou letech bude, myslím, dost podnětů a informací jak k diskuzi tak přípaným změnám ...

Díky za reakci.
Honza
yenda

Odeslatod 126 v 26 Bře 2009, 12:22

Zdravím Honzo.
Omlouvám se, že reaguji opožděně, byl jsem na cestách.

Obávám se, že jsi tu citaci, předpokládám nedopatřením, jaksi zkrátil o to nejpodstatnější.
Já jsem tedy dostal od DaKu jiný text:

"Zástupci ustanovení podle bodu II. této dohody jsou oprávněni uzavřít novou mandátní smlouvu o správě tohoto garážového domu buď se stávajícím správcem, nebo správcem novým na základě výběrového řízení a schválení ostatních spoluvlastníků, jejichž podíly představují nadpoloviční většinu z celkového počtu podílů."

A zcela zásadní je právě ten konec, který jsi vypustil.
Ten zablokuje jakékoli změny.
Ten stvrdí naši družbu s DaKem na věčné časy a nikdy jinak.
Ono totiž není potom vůbec důležité jak skvělé konkurenční nabídky v případném výběrovém řízení dostaneme. Bez přibližně 70-ti podpisů to bude na nic!
Podpisů lidí co se o garáže převážně nezajímají, je to pro ně v porovnání s bytem nezajímavá investice a mnozí bydlí mimo Boloňskou.

A pokud je sehnání podpisů tak jednoduché, proč to zatím nikdy nikdo z nás neudělal?
Chceš snad tvrdit, že s poplatky přes 500,- Kč /m za minimální služby v jednoduchém betonovém objektu, který je navíc náš, jsou všichni spokojeni?

Petr
126

Odeslatod 126 v 26 Bře 2009, 12:56

Nějak zlobí fórum.
Tvá odpověď i má reakce zmizela.

Tedy jen krátce.
Pokud se budeme muset stejně pro schválení nového správce sejít v nadpoloviční většině,
nevidím důvod dnes cokoli podepisovat.
126

PředchozíDalší

Zpět na Garáže 605