Krádeže

Krádeže

Odeslatod Michaela v 14 Zář 2008, 13:31

citace příspěvku z fora bytového domu 604 :

"Dobrý den,
nevěděl sem kam přesně mám tuto zprávu zapsat, - týká se garáží.
Bohužel už je to tady.... vykrádání aut. Dnes kolegovi v přízemí garážového domu zloději rozbili okno a ukradli vestavěnou navigaci. Asi někdo nezavřel dveře, nebo nepočkal až se uzavřou garážová vrata.......
Buďte opatrní, a nenechávejte v autech vůbec nic......
P."
------

Dle všeho to vypadá na nezavřené dveře v mezipatře, kudy si mnozí zkracují cestu ven. Dokud bude takovéto selhání (lidský faktor), jsou lepší mříže dost k ničemu.
Také někdo mohl zvenku vysadit mříž, vlést dovnitř, zasunout mříž a odejít dveřmi. Vchody zezadu na louku jsou dost nešťastné a bylo by vhodné je vůbec nepoužívat, zamknout a nechat zaplombovat jako únikový východ, nikoliv běžný vchod a východ.
Michaela

Re: Krádeže

Odeslatod 047 v 15 Zář 2008, 08:38

Nejsem sice odborník, ale obávám se, že po zamčení těchto dveří by dům nesplňoval bezpečnostní předpisy... Možná tedy jen zabouchnout a zaplombovat?

Asi by to chtělo dát na dveře zevnitř papír s připomínkou, že dveře se musejí zavírat. Např. ty vstupní dveře v přízemí (směrem k našim domům) se již samy nezavírají (Brano nějak zesláblo), musí se jim pomoci. Myslím, že už se mi stalo, že tyto dveře byly dokořán a nikde nikdo.
OF
047

Odeslatod Michaela v 15 Zář 2008, 09:38

047 napsal:Např. ty vstupní dveře v přízemí (směrem k našim domům) se již samy nezavírají (Brano nějak zesláblo), musí se jim pomoci. Myslím, že už se mi stalo, že tyto dveře byly dokořán a nikde nikdo.

Já dveře zavírám klikou (zevnitř) a přibouchnu (zvenku), takže já si nezavírání nevšimla. Pokud Vy ano, dal jste to někomu vědět? (nejlépe p. Králi)
:?:
Michaela

Odeslatod 047 v 15 Zář 2008, 11:13

OK, dám mu vědět...
OF
047

Odeslatod johan v 27 Zář 2008, 22:56

Tak jsme asi druzí v řadě!! Rozbité okno, ukradená světla, k tomu pár kabelů.....! To vše bratru cca za 60 tisíc!!
johan

Odeslatod 047 v 29 Zář 2008, 08:52

047 napsal:Např. ty vstupní dveře v přízemí (směrem k našim domům) se již samy nezavírají (Brano nějak zesláblo), musí se jim pomoci. Myslím, že už se mi stalo, že tyto dveře byly dokořán a nikde nikdo.

Musím se bohužel opravit: systém typu Brano na vstupních dveřích nikdy nebyl. Měl jsem ten dojem, protože dveře - dokud byly nové - se samy zavíraly. Nicméně to nebylo díky Branu, ale zřejmě proto, že nejsou osazeny zcela rovně, tak se prostě vlastní vahou zavíraly. Teď, když už nejsou panty tak promazané, mohou dveře zůstat otevřené.

Nicméně: jako další - a asi relativně levná - položka v zabezpečení garáží by se Brano na všechny vstupní dveře vyplatilo. Základ jsou podle mě mříže na "oknech".
OF
047

Odeslatod Michaela v 29 Zář 2008, 11:24

johan napsal:Tak jsme asi druzí v řadě!! Rozbité okno, ukradená světla, k tomu pár kabelů.....! To vše bratru cca za 60 tisíc!!

Koukám, že se s krádežemi roztrhl pytel....stání v přízemí či v patře? a Někdy v pátek, či sobotu?
Naposledy upravil Michaela dne 29 Zář 2008, 11:31, celkově upraveno 1
Michaela

Odeslatod Michaela v 29 Zář 2008, 11:29

047 napsal:Musím se bohužel opravit: systém typu Brano na vstupních dveřích nikdy nebyl. Měl jsem ten dojem, protože dveře - dokud byly nové - se samy zavíraly. Nicméně to nebylo díky Branu, ale zřejmě proto, že nejsou osazeny zcela rovně, tak se prostě vlastní vahou zavíraly. Teď, když už nejsou panty tak promazané, mohou dveře zůstat otevřené.".

Já si nemůžu pomoc, ale to je tolik práce ty dveře zavřít, stejně tak, jako si je otevřete ? - tzn klikou, ručně? To může další požadovat namísto samozavírání, také samoOTEVÍRÁNÍ. :shock:
Michaela

Odeslatod 047 v 29 Zář 2008, 11:48

Nejsme všichni stejně odpovědní. Navíc - zapomenout může (někdy) každý. To by potom Brano nemuselo být ani na vstupních dveřích do našich obytných domů, do chodeb v suterénu...
OF
047

Odeslatod Michaela v 29 Zář 2008, 20:12

047 napsal:Nejsme všichni stejně odpovědní. Navíc - zapomenout může (někdy) každý. To by potom Brano nemuselo být ani na vstupních dveřích do našich obytných domů, do chodeb v suterénu...

To máte pravdu, nejsme .....ale kdo líp má chránit náš vlastní majetek, než my sami? Brano pokud to bude reálné na tento typ dveří klid se klidně doddělat může, ale aby potom to nesvádělo k tomu, o dveře se už tuplem nezajímat, protože ony se přece SAMY zavřou...

Před chvíli jsem opět vyndavala z vypínače dvoukorunu, minule zase kartu jakéhosi studenta ČVUT (starou, prošlou)....v pátek sousedi vyndavali papírek zaseknutý ve vypínači......buďte všichni prosím více všímaví
Michaela

Odeslatod johan v 29 Zář 2008, 22:36

Ta krádež se stala minulý týden ze čtvrtka na pátek. A ještě poznatek: Policista, který to vyšetřoval, taky udiveně koukal, že se za ním samy nezavřely dveře! Takže Brano by se asi hodilo, k tomu pořádné mříže, natrvalo uzamknout zadní dveře atd. :) . Ale hlavně mayslet na to, že uvnitř stojí náš majetek!!!
johan

Odeslatod Pavlusa v 30 Zář 2008, 13:55

Je dost divné, že se začalo krást až nyní. Rok se nic nestalo. Mříže jsou určitě potřeba, ale obávám se, že ani brano, ani mříže zloděje nezastaví, dveře se zamknout nemůžou.... Při první krádeži nebylo nic porušeno, jen nebyly doklapnuté dveře na zadní louku z přízemku. Porušené ovšem nebyly. Tím se nabízí, zda tyto krádeže nemá na svědomí někdo ze vnitř. Vejde normálně a ztratí se do tmy, aby ho nikdo neviděl....Nechci nikoho obviňovat, ale pronajatých míst je tam více než dost...Mohly to být krádeže na objednávku...Při první se ztratila navigace, nevím co při druhé...
A to, že vypínače jsou neustále zablokovány papírky apod. také není normální....
Pavlusa

Odeslatod 054 v 30 Zář 2008, 21:21

Krást se nezačalo až teď. Nám někdo ukradl minulý listopad z auta jednu mlhovku a pochybuji, že by si pro ní někdo náhodně přišel zvenku. Spíš to bylo vytipované, že si odnesl jen jednu.
Do garáží se lze dostat velmi lehko bez klíče a někteří tomu svou nezodpovědností jen nahrávají. Minulý víkend jsme viděli, že odjíždějící auto nepočkalo ani chvilku před vraty....
054

Odeslatod johan v 04 Říj 2008, 09:46

Podobné problémy byly i uznámého v podobné novostavbě a od té doby, co namontovali kamerový systém, mají klid. Od té doby se nestalo nic a to tam měli krádeže skoro na denním pořádku. Možná je to nejlepší řešení! Podle mého názoru ty krádeže jsou určitě na objednávku, vždy se ukradne pouze určitá věc. Mě ukradli xenonové světlomety, nic jiného. Tipy může dávat někdo, kdo tam má pronajmuté místo, jako tomu bylo v predešlém projektu Ekospolu nahoře u lesoparku.
johan

Odeslatod hewlo v 14 Říj 2008, 10:47

Dobry den, tak jsem byl mrknout v garazich, mam dotazk : Proc se ty vrata zaviraji za tak dlouho? Myslim, ze bych tam stacil projet tak 6x minimalne. To nestaci 5 vterin na zarazeni jednicky a ujeti 10ti metru ? Stejne jsou tam fotobunky, ze to nikoho nezavre.....

To by preci nemel byt problem nastavit ne ?
hewlo

Další

Zpět na Garáže 605