Krádeže

Re: Krádeže

Odeslatod Michaela v 15 Říj 2008, 08:16

hewlo napsal:Dobry den, tak jsem byl mrknout v garazich, mam dotazk : Proc se ty vrata zaviraji za tak dlouho? Myslim, ze bych tam stacil projet tak 6x minimalne. To nestaci 5 vterin na zarazeni jednicky a ujeti 10ti metru ? Stejne jsou tam fotobunky, ze to nikoho nezavre.....

To by preci nemel byt problem nastavit ne ?

Zdravím,
problém by to být neměl.
Jsou dvě možnosti a) počkat na ukončení procesu zplnomocňování,aby to pořešili zástupci nebo b) vznést dotaz na kratší interval zavírání vrat na pana Krále.
Michaela

Odeslatod 054 v 15 Říj 2008, 20:36

Jako rychlejší se jeví kontaktovat pana Krále. Kontaktovala jsem ho kvůli nastavení delšího intervalu svícení v 1. patře garáží pro příchozího člověka a řekl mi, že to není problém, takže snad to funguje.
054

Odeslatod *13 v 30 Říj 2008, 16:51

Myslím, že Brano nic nevyřeší...krom toho...to jste nikdy neslyšeli, jaká je to rána, když se dveře samy zavřou? Stejně jsem je vždy zavírala sama tak, aby nebouchly...
Je přece na nás, abychom se starali o vlastní majetek, tudíž ohlídali si to, že dveře zavřeme. Jesli se někomu "může stát", že zapomene zavřít dveře, tak snad aby se objednal k lékaři. Zajímalo by mne, jestli se mu "může stát", že nezavře dveře ke svému bytu?!
KZ
*13

Odeslatod 126 v 30 Říj 2008, 23:28

Jen dvě poznámky k předešlému příspěvku:
- správně nastavené Brano rány nedělá, je tam dorazová brzda
- ne každý uživatel garáží je zároveň vlastníkem
a ne každý vlastník se automaticky chová odpovědně,
buďme realisté.
126

Odeslatod *13 v 31 Říj 2008, 14:01

Tím vlastním majetkem jsem myslela vozidlo v garážích. Ale pravda, ne všichni jsme odpovědní...Zavírání dveří by ale měla být samozřejmost, tím by se v zabezpečení garáží proti zlodějům mělo začít.
*13

Odeslatod 047 v 03 Lis 2008, 12:17

Obecně k zabezpečení - myslím, že má smysl provést minimálně tato opatření:
  1. Brano na všechny vstupní dveře
  2. Zkrácení doby zavírání vrat
  3. Mříže na "okna"
OF
047

Odeslatod malik_I33_021 v 29 Dub 2009, 13:49

Dobrý den,
tak jsem koukal, podle vyvěšené informace v garážích, že se kradou již celá auta. Někomu zmizel z 23. na 24.4 automobil Audi. je to strašné a situace je bohužel stále horší. Dřív se kradly "jenom" části aut. Na druhou stranu, jak už zde bylo několikrát napsáno, je to do jisté míry i o nás jak se k majetku, který v garážích máme, staráme. V neděli dopoledne, jsem našel dveře v přízemí, i ty v -1. podlaží otevřené. Zejména ty v -1. jsou jen na oko. Není poteřeba je ani zavírat, stačí do nich prstem strčit a otevřou se sami. Zámek v nich nefunguje, snažil jsem se je zamknout, ale bez úspěchu. Při každém vjezdu a výjezdu z/do garáží vždy čekám, až se za mnou vrata zavřou, ale přijde mi to teď jen jako ztráta času. Jestli nedojde k uzamčení výše uvedených dveří a nedojde ještě k nějakému jinému zabezpečení (bezpečnostní agentura, btw. v minulém bydlišti jsme po sérii krádeží z takovýchto garáží, nechali přes noc garáže hlídat agenturou - od 22:00 do 6:00, a situace se zlepšila. Všude byly vylepeny informace, že garáže jsou hlídány a rázem byl pokoj (http://www.panorama-spolecenstvi.cz/)).
Jinak se přiznám, že už v garážích raději parkovat nebudu. Nechám stát auto před domem, kde je větší šance, že si někdo všimne, jestli mi auto někdo vykrádá, nebo dokonce krade (takto to dělá už několik lidí od nás z domu, když sem se jich ptal proč neparkují v garážích). Takto mají zloději v garážích situaci ulehčenu, nikdo na ně nevidí ,tudíž si jich nikdo ani nevšimne a oni mohou v klidu krást. Bohužel se ukazuje, že stavět garážový dům mimo bytové domy se jeví jako hloupost.
Pavel
malik_I33_021

Odeslatod Michaela v 29 Dub 2009, 23:28

Dobrý večer,

pokusím se uvést předešlý příspěvek na pravou míru, nebo alespoň aktualizovat informace.
Ano, vůz Audi byl ukraden. Přes víkend se někdo snažil vypáčit dveře směrem na louku. Proto byly zřejmě dveře v suterénu otevřené, byly páčené též. Zámek nejde klíčem zamknout, protože na jeden západ se automaticky při zavření zamkne, na druhý západ (klíčem) prozatím nejde, ale to neznamená, že dveře nejsou zamčené.
Aktuálně jsou dveře ve vrchním mezipatře a ty spodní v suterénu nově oplechované, je tam dán silnější plech, který (jak mi bylo řečeno p. Králem) už někdo stěží vypáčí.
Dveře zavírám neustále, a kdybych tu měla psát o každých zavřených dveří, asi tu nejsou příspěvky o ničem jiném. Takže ano, je to o lidech. Ti, kteří tyto východy používají by měli být více než obezřetní a ujistit se, že dveře skutečně zavřeli. Dveře se nastálo zamknout nedají, kvůli tomu, že jsou to únikové východy a ty dle hasičů musí být odemčené, zevnitř přístupné ke snadnému otevření/ úniku .
Čekání na zavření vrat zcela jistě není ztráta času, je to minimum, co každý může udělat.
Momentálně se oslovují firmy na zabezpečení, až budeme mít nějaké kompletní nabídky v ruce, určitě se o tom dozvíte a budeme to řešit. Pokud má někdo nějaké reference, známé, či jen ví o nějaké firmě, co se zabezpečením zabývá, sem s nimi ! Zapojit se můžete všichni, nemusíte čekat, až vaši zástupci přijdou a předloží vám návrhy na stůl. (o což se minimálně budou snažit)
A mýlíte se, pokud si myslíte, že se krade pouze v garážích mimo dům. Víme od známých z x novostaveb, kde mají garáž přímo v suterénu domu, že se tam kradlo mnohem více, čímž naši situaci rozhodně nechci zlehčovat.
Takže ještě jednou apeluji na všechny, co se v garážích pohybují : zavírejte dveře, používejte pouze přední východ (ty na louku ponechte jako únikové východy a zbytečně je nepoužívejte - viz řád garáží), všímejte si pohybu podezřelých osob, čekejte na zavírání vrat a nepůjčujte své ovladače či klíče nikomu.
Dále ukrást či vykrást auto vám můžou i před domem, sousedovi např vybrali z nové octavie komplet světla, stál předkem přímo k oknům a ráno přišel a místo světel měl díry, nevěřil svým očím a samozřejmě nikdo nic neviděl, nikdo nic neslyšel....
A také používání plochy na střeše jako inline dráhu či hřiště pro děti také není uplně ideální návod pro ostatní, kdo z okolních domů na střechu koukají.
Michaela

Odeslatod malik_I33_021 v 16 Čer 2009, 16:09

Dobrý den,
jen pro info, dnes ráno na vedlejším garážovém stání č.20, tou dobou prázdném, ležely dva vylomené dveřní zámky od auta. Patrně z automobilu, který tam stává. Obešel jsem v přízemí i ostatní automobily, ale ty byly OK. Každopádně to vypadá, že krádeže i nadále pokračují.
Hezký den
PM
malik_I33_021

Odeslatod yenda v 16 Čer 2009, 21:26

Zdravím, opravdu se výrazně zvýšil počet krádeží v garážích.
Jen včera byla v garážích policie 2x kvůli vykradeným autům. Protiopatření řešíme!
Chtěl bych vás všechny poprosit o sdělování informací o krádežích a jakémkoliv možném problému !!! Informace nebo dotazy zasílejte na e-mail garaze@bolonska.cz
Jan Štrunc
yenda

Odeslatod malik_I33_021 v 25 Čer 2009, 17:01

Dobrý den,
chtěl bych se zeptat, v návaznosti na příspěvek Michaely z 29.4. jestli už jsou známé výsledky ohledně poptávky oslovených firem na zabezpečení? Utekly již dva měsíce a nedostala se ke mně žádná informace.
Děkuji
Hezký den
PM
malik_I33_021

Odeslatod yenda v 26 Čer 2009, 11:02

Dobrý den,
příští týden v úterý se sejdeme zmocněnci, kde budeme řešit jen zabezpečení. Výsledek vyvěsíme na konci příštího týdne zde na fóru a pokusíme zaslat na maily, které jsou dostupné.
J.S.
yenda

Odeslatod 126 v 27 Čer 2009, 11:34

Pokud mohu přispět názorem podloženým zkušenostmi z podobných objektů,
doporučuji v 1. fázi uvažovat pouze o mechanickém zabezpečení ( mříže, Brano, příp. nějaké vylepšení zámků ).

Pak má smysl až kamerový systém připojený on-line na internet, případně PCO.
To by však nebyla levná záležitost.

Rozhodně nedoporučuji uvažovat o klasickém alarmu s PIR čidly, magnety a podobně.
Pro tak rozsáhlý objekt bez ostrahy a s tolika uživateli by to byly vyhozené peníze.
Každou chvíli nějaký falešný poplach, bude to houkat, posílat SMS a co?
126

Odeslatod malik_I33_021 v 02 Črc 2009, 21:58

Dobrý den, v minulém bydlišti problém s krádežemi mnozí majitelé řešili tím, že si své garážové stání oplotili, resp.ohradili mřížemi se vstupními uzamykatelnými vraty. Je to taky řešení. Já osobně bych do toho šel.
PM
malik_I33_021

Odeslatod yenda v 03 Črc 2009, 09:36

Dobrý den,
nemyslím si že oplocování jednotlivých stání je vhodný způsob zabezpečení.
Minimálně je to proti řádu garáží, který jsme na setkání schválili, jelikož by se v podstatě jednalo o stavební úpravu. Dále by to pravděpodobně nebylo vhodné ani z hlediska požární bezpečnosti.
V neposlední řadě - vylomení zámku od mříží je ještě jednodušší než se dostat do auta, takže je to jen minimální ochrana...
JS
yenda

PředchozíDalší

Zpět na Garáže 605