Vážení,
dlouho jsem otálela s tímto tématem začít, ale dnes mi to nedalo. Sama vlastním pejska, ale v životě by mne nenapadlo po něm neuklidit. To, co předvádí ostatní rádoby pejskaři mne uvádí do stavu nepříčetnosti. Je vážně takový problém se po vykonání potřeby svého psa sehnout a sebrat to? Zejména ráno mám to "štěstí" vídat majitelé psů, jak vesele venčí u garáží (což o to, chodím tamtudy též), a vesele se otočí, když jejich pes koná potřebu. Vůbec jim nevadí, že na ně koukám, že se otáčím a naivně čekám, že to seberou. Dneska byl vrcholem to, že majitel nejen, že 3x za sebou konanou potřebu psa neuklidil, ale ještě přistoupil ke zdi garáže a vykonal tam potřebu sám
U pozemků s garážema to budeme řešit v rámci garáží, ale co například venčící psi bezprostředně před domem. Fajn, když někdo není schopný s tím psem zajít na procházku, a venčí ho stylem, že stojí u domu a psi se veční sami na trávě, tak by neměl být problém to po nich také uklidit. Stydím se za takovéto majitele psů a je mi vážně trapně.
Obracím se na výbor: nebylo by vhodné, zamyslet se o nějaké úpravě travnaté plochy např. lehkým plůtkem, který udrží naší zeleň pěknou a ne pos*anou? Také mezi J a K si mnozí zkracují cestu přímo pod okny. To musí mít v tom přízemí radost, že jim kolem oken chodí lidé, i pošťačka a s*rou psi, jejichž majitelům je to jedno.
Také např. zvážit možnost přidání košů, aby se nikdo nevymlouval, že by uklízel, kdyby to bylo kam házet.
Další kapitolou je rozlítané smetí z popelnic